Reklama
Składniki:

80 dag mięsa wołowego bez kości,
40 dag cebuli,
1 łyżka przecieru pomidorowego,
1 łyżka mąki,
3 dag masła,
1 butelka piwa,
natka pietruszki,
tymianek,
7 dag smalcu,
sól.

Reklama
Przygotowanie:

W kostkę pokroić wołowinę. Wsypać na smalec. Usmażyć. Opróśzyć solą. Obrac i pokroić w plastry cebulę. Wyjąć mięso a wsypac cebulę. Wołowinę przełożyć do garnka. Wlac przecier. Podgrzewać na małym ogniu. Przesypać zeszkolą cebulę. Zalać piwem. Posypać tymiankiem i natką. Przygotować zasmażkę z mąki i masła. Dodać. Przykryć. Dusić trzy godziny.

Reklama
Reklama
Reklama