Reklama
Składniki:

- 1 opakowanie rurek cannelloni
- pół szklanki bulionu lub wody
- 50 dag filetów z dorsza
- świeże zioła
- 1 szklanka przecieru ze świeżych pomidorów
- 5 dag startego sera
- oliwa

Reklama
Przygotowanie:

Cannelloni wrzucić na 5 minut na osolony wrzątek, delikatnie odcedzić, ostudzić. Rybę opłukać, osuszyć, ugotować albo podsmażyć na małej ilości oliwy, drobno posiekać, przyprawić do smaku solą, pieprzem i posiekanymi ziołami, wymieszać. Naczynie żaroodporne posmarować olejem, cannelloni nadziać farszem rybnym, ułożyć w przygotowanym naczyniu, skropić bulionem, polać przecierem pomidorowym, posypać startym serem. Wstawić do piekarnika, zapiekać 25 minut, aż ser się rozpuści.

Reklama
Reklama
Reklama