Reklama
Składniki:

- 30 dag płatów suchego makaronu
- po 20 dag wieprzowiny i wołowiny
- cebula
- marchew
- oliwa
- szklanka rosołu
- przecier pomidorowy
- beszamel
- parmezan
- sól
- pieprz

Reklama
Przygotowanie:

1. Mięso, cebulę i marchew przepuść przez maszynkę do mielenia. Zrumień na oliwie, podlej rosołem, dodaj łyżkę przecieru i przyprawy. Duś na małym ogniu ok. godziny.

2. Gęsty farsz wymieszaj z 3–4 łyżkami startego parmezanu. Płaty makaronu obgotuj, osącz, nakładaj farsz, zwijaj rulony. Ułóż w natłuszczonym, żaroodpornym naczyniu.

Reklama

3. Polej beszamelem i sosem pomidorowym wymieszanym z rzadką częścią sosu mięsnego. Wstaw do piekarnika o temperaturze 200 st. C i piecz ok. 20 min.

Reklama
Reklama
Reklama