Cannelloni faszerowane

Opublikowano: 05.10.2008, 18:42
Reklama
Składniki:
10 rurek makaronu cannelloni,
1 mała cukinia,
1 mała marchew,
1 kawałek selera,
1 mała pietruszka,
1 łodyga selera naciowego,
3 listki kapusty pekińskiej,
1/3 pora,
małe opakowanie śmietany 30%,
świeżo starty parmezan do posypania,
sól,
pieprz,
bazylia.
Reklama
Przygotowanie:
Makaron wsypać do wrzącej wody i gotować 10 min. Po czym ostrożnie przełożyć do misy z zimną wodą. Odsączyć. Osuszyć papierowym ręcznikiem. Warzywa pokroić w paseczki i smażyć na patelni 5 minut. Przyprawić. Rurki napełniać farszem i układać jedną obok drugiej w formie natłuszczonej masłem. Zalać śmietaną. Zasypać serem. Zapiekać w temp. 180 st. C przez 45 minut.
Reklama
Reklama
Reklama