Bułgarski gjuwecz z pomidorami

Opublikowano: 08.05.2008, 23:37
Reklama
Składniki:
8 pomidorów,
4 łyżki bułki tartej,
1 łyżka posiekanej natki pietruszki,
1 łyżeczka słodkiej papryki,
0, 5 szklanki oleju,
0, 5 łyżeczki zmielonego pieprzu,
sól.
Reklama
Przygotowanie:
Sprzyć pomidory, obrać i pokroić w plasterki. Ułożyć na dnie naczynia żaroodpornego. Posiekać natkę pietruszki. Posypać. Oprószyć solą i pieprzem oraz dwoma łyżkami bułki tartej. Ułożyć kolejną warstwę pomidorów, posolić je i posypać resztą bułki tartej. Dodać paprykę, polać olejem. Piec w średnio nagrzanym piecyku. Na koniec posypać pieprzem.
Reklama
Reklama
Reklama