Bułgarski gjuwecz z mięsem

Opublikowano: 08.05.2008, 23:25
Reklama
Składniki:
0, 5 szklanki oleju,
1 cebula,
3 papryki,
4 pomidory,
0, 5 szklanki ryżu,
0, 5 kg mięsa mielonego,
3 łyżki masła,
sól.
Reklama
Przygotowanie:
Obrać i posiekać cebulę. Zeszklić. Wsypać drobno pokrojoną paprykę. Pomidory sprzyć, obrać ze skórki i pokroić na czątki. Dodać. Wsypać ryż. Wymieszać. Dusić 10 minut na średnim ogniu. Przełożyć do podgrzanego naczynia żaroodpornego. Oddzielnie podsmażyć mięso mielone w maśle. Dodać. Dokładnie wymieszać. Piec, aż wierzch zarumieni się.
Reklama
Reklama
Reklama