Reklama
Składniki:

- 75 dag mięsa z udźca indyczego
- 2 łyżki oleju
- 1 cebula
- 20 dag pieczarek
- 1 pomidor
- natka pietruszki
- 4 duże, okrągłe bułki lub małe chlebki
- sól
- pieprz

Reklama
Przygotowanie:

1. Z bułek odkrój czapeczki, wydrąż większość miękiszu.

2. Opłukane mięso pokrój w kostkę, pieczarki na plasterki, a pomidor w ósemki.

3. Posiekaną cebulę zrumień na oleju. Dodaj mięso i pieczarki, przesmaż. Przełóż do garnka, podlej 1/4 szkl. wody, dodaj trochę miękiszu pieczywa, sól i pieprz. Duś 50 min. Dorzuć pomidora,
duś jeszcze 20 min. Posyp natką.

Reklama

4. Gulasz podawaj w bułkach przypieczonych w piekarniku.

Reklama
Reklama
Reklama