Reklama
Składniki:

25 dag paluszkówk krabowych,
2 łyżki mąki pszennej,
4 łyżki masła,
1 szklanka mleka,
1 łyżeczka musztardy,
1 łyżeczka koncetratu pomidorowego,
1 łyżka sosu tabasco,
3 żółtka,
4 białka,
1 pęczek koperku,
bułka tarta.

Reklama
Przygotowanie:

Z 2 łyżek masła, mąki, mleka, musztardy i koncentrau pomidorowego zrobić sos beszamelowy. Ostudzić. Wymieszać z żółtkami, koperkiem, solą, cukrem i tabasco. Dodać pianę z białek, na koniec wrzucić pokrojone w kostkę paluszki krabowe. Formę do budyniu wysmarować masłem, wysypać bułką tartą umieścić w niej budyń i gotować 1 godzinkę.

Reklama
Reklama
Reklama