Bryzol z pieczarkami - przepis Karola Okrasy
Pełna nazwa tego dania zajęłaby pół strony - tak wiele pyszności się w nim znajduje. Ale jego przygotowanie nie jest specjalnie trudne. Spróbuj i przyrządź je sama.

Opublikowano: 14.03.2013, 08:46
Reklama
Przygotowanie: 45 minut
Porcja: 370 kcal
Koszt porcji: 13,80 zł
Reklama
Przepis na 2 porcje bryzola z pieczarkami:
- 35 dag polędwicy wołowej
- 2 jajka przepiórcze
- 2 dag startego wędzonego sera żółtego
- 200 ml słodkiej śmietanki
- jajko kurze
- 20 dag uduszonych na maśle pieczarek
- 20 dag obranych ziemniaków
- ząbek czosnku
- łyżka płatków z pszenicy orkiszowej
- cytryna
- pokrojona cebula
- 2 łyżki mąki
- gałka muszkatołowa
- sól
- pieprz
- oliwa
Na zlecenie Edipresse - przepis z "Pani domu"
Na kolejnych stronach znajdziesz przepis na bryzol - każde zdjęcie jest opatrzone dokładnym opisem!
Reklama
Zobacz też kilka pomysłów na sałatki:
Sałatka z ryżu
Sałatka z brokułami Magdy Gessler
Sałatka z makaronu i wędliny
Sałatka z makaronem i kurczakiem
Sałatka z papryki
Reklama
Reklama
Reklama