Reklama
Składniki:

75 dag brokułów,
25 dag pomidorów,
25 dag pieczarek,
30 dag kiełbasy,
15 dag sera żółtego,
3 łyżki oleju,
2 szklanki mleka,
sól,
pieprz.

Reklama
Przygotowanie:

Podzielić brokuły na małe różyczki. Przez pięć minut obgotowywać we wrzątku. Odcedzone brokuły przelać zimną wodą. Pokroić kiełbasę w plastry. Umyć i pokroić w ćwiartki pieczarki. Na oleju podsmażyć kiełbasę. Wyjąć z oleju kiełbasę a wsypać na olej pieczarki. Zetrzeć na tarce ser żółty. Mleko zagotować, roztopić w nim 3/4 sera, dodać przyprawy. Sparzyć i obrać ze skórki pomidory. Pokroić na części. Do żaroodpornego naczynia wsypać kiełbasę, pieczarki, brokuły i pomidory. Zalać sosem mleczno-serowym. Zapiekać 25 minut w temp. 200 st. C.

Reklama
Reklama
Reklama