Reklama
Składniki:

czerwona, zielona i żółta papryka
4 małe cebule
10 dag pieczarek
kilka listków laurowych
4 dość grube plastry surowego boczku
sól
pieprz
1 łyżka oleju
pęczek estragonu
2 łyżki musztardy

Reklama
Przygotowanie:

Papryki pokroić na kawałki, cebule na połówki. Ponadziewać na szpadki na przemian z pieczarkami i listkami laurowymi. Umyty i osuszony Boczek umyć i osuszyć. Piec na grillu 10 minut z każdej strony. Szaszłyczki oprószyć solą i pieprzem, również grillować 10 minut. Co jakiś czas smarować olejem. Posiekać listki estragonu, wymieszać z musztardą. Posolić. Popierzyć. Posmarować boczek. Grillować jeszcze po 2 minuty z każdej strony.

Reklama
Reklama
Reklama