Bitki wołowe z imbirem

Opublikowano: 17.11.2010, 08:04
Reklama
Składniki:
- 60 dag wołowego udźca lub rostbefu
- 1 łyżka mąki
- 2 łyżki masła
- 1 cebula
- 3 marchewki
- 1 cm świeżego imbiru
- kawałek papryczki chilli
- 1,5 szklanki wywaru
- sól
- pieprz
Reklama
Przygotowanie:
1. Mięso opłucz, osusz, pokrój w poprzek włókien w plastry. Każdy rozbij tłuczkiem do mięsa, oprósz solą, pieprzem i mąką.
2. Obsmaż z obu stron na patelni z masłem. Dodaj pokrojoną cebulę, przesmaż.
3. Mięso i cebulę przełóż do rondla, podlej wywarem. Duś 20 min.
Reklama
4. Dodaj pokrojoną marchewkę, imbir i chilli. Duś jeszcze ok. 20 min, dopraw.
Reklama
Reklama
Reklama