Reklama
Składniki:

- 60 dag wołowego udźca lub rostbefu
- 1 łyżka mąki
- 2 łyżki masła
- 1 cebula
- 3 marchewki
- 1 cm świeżego imbiru
- kawałek papryczki chilli
- 1,5 szklanki wywaru
- sól
- pieprz

Reklama
Przygotowanie:

1. Mięso opłucz, osusz, pokrój w poprzek włókien w plastry. Każdy rozbij tłuczkiem do mięsa, oprósz solą, pieprzem i mąką.

2. Obsmaż z obu stron na patelni z masłem. Dodaj pokrojoną cebulę, przesmaż.

3. Mięso i cebulę przełóż do rondla, podlej wywarem. Duś 20 min.

Reklama

4. Dodaj pokrojoną marchewkę, imbir i chilli. Duś jeszcze ok. 20 min, dopraw.

Reklama
Reklama
Reklama