Reklama
Składniki:
- 4 steki wołowe z udźca (ok. 60 dag)
- 1/4 szklanki oliwy
- 3/4 szklanki bulionu warzywnego
- 2 duże ząbki czosnku
- 2 łyżeczki rozmarynu
- 2 łyżki octu winnego
- pieprz mielony
- kilka gałązek świeżego rozmarynu
- olej
Reklama
Przygotowanie:
1. Na marynatę: posiekaj czosnek, wymieszaj z oliwą, octem, rozmarynem, pieprzem. Włóż do niej mięso i odstaw na 4 godziny do lodówki. Co pewien czas obracaj na drugą stronę.
Reklama
2. Steki wyjmij z marynaty, owiń gałązkami rozmarynu. Smaż po 3 min z obu stron na oleju. Podlej bulionem, przykryj i duś 15 minut. Podawaj ze smażonymi ziemniakami.
Reklama
Reklama
Reklama