Reklama
Składniki:

60 dag wołowiny bez kości (zrazowa, pieczeń),
15 dag pieczarek,
10 dag cebuli,
1 szklanka chudego rosołu wołowego,
1 i 1/2 łyżki sosu sojowego,
15 dag łodygi selera naciowego,
10 dag papryki,
sól,
pieprz.

Reklama
Przygotowanie:

Z wołowiny usunąć błony i ścięgna. W plastry pokroić. Rozbić tłuczkiem. Oprószyć pieprzem. Obraną cebulę pokroić drobną kostkę. Oprószyć solą. Lekko zeszklić. W kostkę pokroić umyte i oczyszczone grzyby. Wsypać do cebuli. Włożyć wołowinę. Wlac małą ilość wody. Przykryć. Dusić na małym ogniu. Z selera usunąć włókna. Pokroić w plasterki. Z papryki usunąć gniazda nasienne. Dodać do miękkiego mięsa. Oprószyć solą. Wlać rosół. Dusić do miękkości. Wlać sos sojowy. dodać przyprawy do smaku.

Reklama
Reklama
Reklama