Bitki królika w pomidorach

Opublikowano: 22.06.2008, 14:45
Reklama
Składniki:
80 dag królika (comber),
4 ząbki czosnku,
2 łyżki szałwii z estragonem bazylią, majerankiem, tymiankiem i hyzopem,
30 dag pomidorów,
4 łyżki umytych, drobno posiekanych listków pietruszki, rzeżuchy, estragonu, lubczyka i bazylii,
1/2 łyżki oliwy,
sól,
pieprz.
Reklama
Przygotowanie:
Umyte mięso osuszyć i pozbawić kości. Pokroić w plastry. Ubić tłuczkiem. Obrany czosnek przecisnąć przez praskę i natrzeć nim mięso. Po czym natrzeć mięso ziołami. Włożyć do lodówki na pół godziny. Następnie bitki podrumienić na rozgrzanym oleju. Posolić. Przełożyć do rondla, skropić wodą. Przykryć. Dusić na małym ogniu. Umyte pomidory sprzyć. Obrać ze skórki i posiekać. Wsypać do mięsa z ziołami. Dusić, aż pomidory będą rozgotowane. Dodać sól i pierz do smaku.
Reklama
Reklama
Reklama