Bitki królika w pieczarkach

Opublikowano: 22.06.2008, 14:44
Reklama
Składniki:
80 dag królika (comber),
2 ząbki czosnku,
sok cytrynowy,
30 dag pieczarek,
1/2 łyżki oliwy,
4 łyżki umytej posiekanej natki pietruszki,
sól,
pieprz.
Reklama
Przygotowanie:
Umyte mięso osuszyć i pozbawić kości. Pokroić w plastry. Ubić tłuczkiem. Obrany czosnek przecisnąć przez praskę, rozetrzeć solą i natrzeć nim mięso. Skropić sokiem z cytryny. Włożyć do lodówki na pół godziny. Następnie bitki podrumienić na rozgrzanej oliwie. Popieprzyć. Przełożyć do rondla, skropić wodą. Przykryć. Dusić na małym ogniu. Umyte pieczarki brać ze skórki i posiekać w kostkę. Wsypać do wrzątku. Zagotować. Odcedzić. Posolić. Wsypać do miękkiego mięsa. Posolić. Dusić kilka minut.
Reklama
Reklama
Reklama