Reklama
Składniki:

70 dag baraniny z kością z udźca,
6 dag tłuszczu,
60 dag włoskiej kapusty,
1 duża cebula,
1 ząbek czosnku,
1 łyżka mąki,
1 łyżeczka kminku,
sól,
ocet,
pieprz,
cukier.

Reklama
Przygotowanie:

Z mięsa usunąć kości. Pokroić na porcje, pobić dobrze wilgotnym tłuczkiem. Oprószyć solą i pieprzem. Obtoczyć w mące i obrumienić na rozgrzanym w szybkowarze tłuszczu. Odsunąć na bok i na tym samym tłuszczu obrumienić oczyszczoną i pokrojoną cebulę. Wlać trochę wody i włożyć oczyszczoną poszatkowaną kapustę, zagotować. Gdy kapusta opadnie, dodać jeszcze wody, aby była nieco poniżej poziomu kapusty, posypać kminkiem i zamknąć szybkowar. Ogrzewać 15 minut od momentu przekroczenia progu ciśnienia wewnętrznego. Dodać sól, cukier, pieprz i ocet do smaku.

Reklama
Reklama
Reklama