Reklama
Składniki:

70 dag baraniny z kością z udźca,
1 duża włoszczyzna,
1 duża cebula,
4 dag tłuszczu,
1 łyżka mąki,
0,5 szklanki śmietany,
1 łyżka siekanej zieleniny,
sól,
pieprz.

Reklama
Przygotowanie:

Mięso pozbawić kości, pokroić na porcje, w poprzek włókien, pobić dobrze zwilżonym tłuczkiem. Oprószyć solą, pieprzem i mąką. Obrumienić na rozgrzanym w szybkowarze tłuszczu. Włożyć oczyszczone i pokrojone warzywa, zalać wodą i zamknąć szybkowar. Ogrzewać 15 minut od momentu przekroczenia progu ciśnienia wewnętrznego. Po otwarciu szybkowaru wiać wymieszaną z pozostałą mąką śmietanę, zagotować. Dodać sól i pieprz do smaku.

Reklama
Reklama
Reklama