Bigos z owocami - przepis składniki i przygotowanie
Idealna kombinacja smaków!

Opublikowano: 08.01.2016, 06:57
Reklama
Stopień trudności: Łatwe
Składniki:
- 1,5 kg kiszonej kapusty
- 80 dag mieszanych mięs
- olej
- garść suszonych grzybów
- 2 cebule
- 15 dag kiełbasy
- 15 dag wędzonego boczku
- 5 dag suszonych śliwek
- 5 dag suszonych moreli
- listek laurowy
- ziele angielskie
- sól
- pieprz
Reklama
Przygotowanie:
Zobacz przepis na bigos z owocami!
- Mięsa opłucz, ugotuj w wodzie z przyprawami.
- Wyjmij, wystudź, pokrój w kostkę, przesmaż na oleju.
- Grzyby wypłucz, namocz.
- Kapustę wypłucz, zalej wodą z gotowania mięs i wodą z grzybami.
- Dodaj przyprawy, gotuj 20 minut.
- Dodaj mięsa, zrumienioną cebulę i wędlinę, a także opłukane owoc suszone.
- Gotuj na małym ogniu około 30 minut, przypraw.
- Następnego dnia znowu gotuj przez 30 minut.
Reklama
Zobacz więcej przepisów na bigos:
Bigos świąteczny - przepis Magdy Gessler
Przepis na bigos myśliwski
Przepis na bigos z pieczarkami
Przepis na bigos kaszubski
Reklama
Reklama
Reklama