Reklama
Ilość kalorii: 390
Czas przygotowania: 15 min
Ilość porcji: 6
Stopień trudności: Łatwe
Składniki:
  • 6 białych, parzonych kiełbasek
  • 2 łyżki musztardy
  • 1 łyżka miodu
  • 2 gałązki rozmarynu
  • szklanka jasnego piwa
Reklama
Przygotowanie:
  1. Musztardę wymieszaj z miodem. Mieszanką posmaruj każdą kiełbaskę, obłóż gałązkami rozmarynu. Odstaw na godzinę w chłodne miejsce.
  2. Kiełbaski ułóż na rozgrzanym ruszcie grilla (możesz je umieścić na aluminiowej tacce). Piecz je, co jakiś czas obracając, tak by ładnie przyrumieniły się ze wszystkich stron.
  3. Gdy się przypieką, zacznij je polewać piwem, a żar posypywać listkami rozmarynu, dzięki temu kiełbaski zyskają ciekawy smak. Piecz je ok. 10 min.
Reklama
Reklama
Reklama