Reklama
Stopień trudności: Łatwe
Składniki:
  • 300 g białej kiełbasy
  • 30 g przyprawy do grilla klasycznej
  • 150 g mozarelli
  • 60 g boczku w plastrach
  • 6 floków do szaszłyków
  • 3 pomidory
  • 1 cebula czerwona
  • 50 ml oliwy z oliwek
  • bazylia świeża
Reklama

Przyprawy KAMIS:

  • 30 g Przyprawy do potraw z grilla Klasycznej
  • 1 łyżka Octu Cytrynowego
Przygotowanie:

Kiełbasę pokrój w krążki, posyp klasyczną przyprawą do grilla.

Mozarellę pokrój w grubą kostkę. Każdy kawałek sera owiń boczkiem.

Kiełbasę nadziewaj na floki na przemian z serem. Piecz na grillu często obracając.

Reklama

Z pomidorów i cebuli przygotuj sałatkę. Polej ją oliwą wymieszaną z octem. Szaszłyki podawaj z sałatką, udekoruj świeżą bazylią.

Reklama
Reklama
Reklama