Reklama
Stopień trudności: Łatwe
Składniki:
  • 8 białych kiełbasek
  • 3 łyżki marynowanego zielonego pieprzu
  • szklanka bulionu (z kostki)
  • cebula
  • 2 ząbki czosnku
  • szklanka czerwonego wytrawnego wina
Reklama
Przygotowanie:

1. Do wrzącego bulionu wrzucić pieprz i gotować, aż będzie miękki. Pod koniec gotowania dodać posiekany czosnek i plastry cebuli. Na koniec wlać wino i odstawić marynatę do ostygnięcia.

2. Kiełbaski zalać marynatą i wstawić do lodówki na noc.

3. Każdą kiełbaskę zawinąć w folię, dodając parę ziaren pieprzu, trochę czosnku i cebuli, skropić marynatą.

Reklama

4. Grillować w wysokiej temperaturze 10 minut. Podawać z sosem przygotowanym ze zmiksowanej marynaty ze szklanką śmietany.

Reklama
Reklama
Reklama