Barszcz jak w Rosji

Opublikowano: 07.06.2008, 21:42
Reklama
Składniki:
50 dag mięsa drobiowego z kością,
20 dag szynki,
3 średnie buraki,
1/4 główki poszatkowanej kapusty,
1 cebula,
1/2 szkl. soku z buraków,
1/2 szkl. śmietany,
1 pęczek koperku,
1 łyżka masła,
4 ziarenka ziela angielskiego,
2 liście laurowe,
sól,
pieprz.
Reklama
Przygotowanie:
Ugotować wywar z mięsa i szynki. Przyprawić. Wyjąć mięso i szynkę. Pokrojone w kostkę buraki, poszatkowaną kapustę i cebulę wsypać na rozgrzane masło. Dusić 20 minut z dodatkiem małej ilości wywaru. Przełożyć do wywaru. Wsypać pokrojone na kawałki mięso i szynkę. Gotować 45 minut. Wlać sok z buraków. Zagotować. Lekko ostudzić. Wlać śmietanę. Posypać koperkiem.
Reklama
Reklama
Reklama