Baranina z pomidorami

Składniki:
80 dag baraniny z kością,
4 dag tłuszczu,
1 łyżka mąki,
25 dag pomidorów,
1 duże kwaśne jabłko,
1 łyżka posiekanej natki pietruszki,
sól,
cukier,
ocet.
Przygotowanie:
Pozbawić mięso kośco. Pokroić na kawałki. W szybkowarze rozgrzać tłuszcz, zasmażyć na nim na rumiano mąkę i wlać dwie szklanki wody, włożyć mięso. Dodać sól. Zamknąć szybkowar i ogrzewać 20 minut od momentu przekroczenia progu ciśnienia wewnętrznego. Pomidory sprzyć wrzątkie, usunąć skórkę, pokroić w kosteczkę, jabłka obrać, oczyścić z gniazd nasiennych ipokroić w kosteczkę.
Otworzyć szybkowar, włożyć jabłka i pomidory i zamknąć ponownie. Ogrzewać 5 minut od momentu przekroczenia progu ciśnienia wewnętrznego. Wyjąć mięso, sos zmiksować. Dodać przyprawy do smaku. Mięso polać sosem. Posypać posiekaną natką pietruszki.