Reklama
Składniki:

60 dag baraniny z kością,
4 papryki,
4 pomidory,
2 cebule,
1 łyżka mąki,
4 dag tłuszczu,
1 ząbek czosnku,
2 łyżki posiekanej natki pietruszki,
sól.

Reklama
Przygotowanie:

Baraninę pozbawić kości, pokroić na małe kawałki. Sparzyć pomidory i obrać ze skórki. Oczyszczoną paprykę pokroić w makaron, cebulę w półkrążki, czosnek posiekać. Rozgrzać w szybkowarze tłuszcz, wsypać mąkę i zrobić jasną zasmażkę, włożyć cebulę. Wlać szklankę wody, dodać pozostałe składniki oprócz zieleniny. Zamknąć szybkowar i ogrzewać 25 minut od momentu przekroczenia progu ciśnienia wewnętrznego. Wymieszać z natką pietruszki.

Reklama
Reklama
Reklama