Reklama
Składniki:

1 kg combra baraniego,
1 szklanka wody,
0,25 szklanki octu 6-procentowego,
3 ząbki czosnku,
1 łyżka mąki,
2 cebule,
1 płaska łyżeczka przyprawy curry,
5 dag tłuszczu,
2 kwaśne jabłka,
sól.

Reklama
Przygotowanie:

Zagotować wodę z czosnkiem. Zalać oczyszczone mięso. Pozostawić na kwadrans. Następnie natrzeć solą i w kilku miejscach naszpikować czosnkiem. Posypać mąką. Włożyć na rozgrzany w szybkowarze tłuszcz. Obrumienić. Wsypać oczyszczoną i pokrojoną cebulę i pozostały czosnek. Oprószyć curry. Zalać połową szklanki wody. Szybkowar zamknąć. Ogrzewać 25-30 minut od momentu przekroczenia progu ciśnienia wewnętrznego. Z obranych jabłek usunąć gniazda nasienne. Poskroić na kawałki. Otworzyć szybkowarz. Wsypać owoce. Zagotować parokrotnie.

Reklama
Reklama
Reklama