Reklama
Składniki:

pół kilo baraniny bez kości,
8 dag cebuli,
2 dag mąki,
4 dag groszki konserwowego,
4 dag papryki konserwowej,
4 dag koncentratu pomidorowego,
jajko,
5 dag mąki,
pieprz,
sól,
czosnek,
papryka mielona.

Reklama
Przygotowanie:

Umyte mięso pokroić na kawałki. Doprawić. Oprószyć mąką. Obrać i opłukać cebulę. Na rozgrzanym tłuszczu zarumienić mięso z cebulą. Skropić wodą. Dusić na małym ogniu. Przesianą mąkę połączyć z jajkiem i wodą. Zagnieść ciasto, zetrzeć je na tarce. Pod koniec duszenia dodać do mięsa. Polać koncentratem pomidorowym. Dosypać droszek. Pokroić w paski paprykę. Dodać. Posypać przyprawami i mąką. Idelanie pasuje do ziemniaków i surówki.

Reklama
Reklama
Reklama