Baranina z bakłażanami

Opublikowano: 20.06.2008, 21:13
Reklama
Składniki:
75 dag baraniny,
50 dag bakłażanów,
1 cebula,
sól,
pieprz,
ząbek czosnku,
2 pomidory,
1/2l bulionu z kostki,
3 łyżki oleju,
3 łyżki masła.
Reklama
Przygotowanie:
Obrane bakłażany pokroić w plastry, natrzeć solą i zostawić na 30 minut. Baranine pokroić na kawałki. Cebulę i czosnek posiekać. Pomidory pokroić na kawałki. Olej i masło rozgrzać na patelni i usmażyć bakłażany z obu stron. Osączyć kładąc na bibułę. Mięso obsmażyć na tym samym tłuszczu. Przełożyć do garczka. Następnie usmażyć cebule i czosnek, dodać do mięsa, dołożyć pomidory. Doprawić solą i pieprzem, wlać bulion, gotować na małym ogniu pod przykryciem przez 30 minut. Dodać bakłażany, dusić przez kolejne 30 minut.
Reklama
Reklama
Reklama