Reklama
Składniki:

80 dag baraniny z kością,
4 dag masła,
1 łyżka mąki pszennej,
3 łyżki koncentratu pomidorowego ,
1 duże kwaśne jabłko,
1 łyżka siekanej natki pietruszki,
2 szklanki wody,
sól,
cukier,
ocet.

Reklama
Przygotowanie:

Baraninę oddzielić od kości, pokroić na kawałki. Rozgrzać masło, zrobić zasmażkę z mąką i wodą, włożyć mięso, posolić. Dusić około 40 minut.
Po tym czasie dodać obrane, pokrojone w kostkę jabłko i koncentrat pomidorowy. Gotować jeszcze 10 minut. Po zakończeniu gotowania mięso wyjąć, sos zmiksować i doprawić solą, cukrem i octem do smaku. Sosem polać braninę, posypać natką pietruszki.

Reklama
Reklama
Reklama