Baranina po jawajsku

Opublikowano: 22.06.2008, 14:57
Reklama
Składniki:
1/2 kg baraniny pokrajanej w kostką,
1 łyżeczka mielonej kolendry,
1/4 łyżeczki chilli,
1/4 łyżeczki kminku
1/2 łyżeczki imbiru,
1 roztarty ząbek czosnku,
1 łyżeczka soli,
1 łyżeczka octu z 3 łyżkami wody,
2 łyżki oleju,
1/4 szklanki wody.
Reklama
Przygotowanie:
Obrać czosnek. Rozetrzeć z solą, kminkiem, kolendrą i chili. Posmarować mięso. Skropić octem z wodą. Pozostawić na trzy godziny. Następnie odsączyć. Usmażyć z obu stron. Przełożyć do rondla. Podlać wodą. Przykryć. Dusić 45 minut.
Reklama
Reklama
Reklama