Baranina Madras

Opublikowano: 22.06.2008, 15:06
Reklama
Składniki:
1/2 kg baraniny pokrajanej w plastry,
5 łyżeczek oleju
1 duża cebule drobno posiekane,
2 łyżeczki masła,
2 łyżeczki chilli
5 łyżek pasty pomidorowej,
3 kardamonu,,
1/2 łyżeczki imbiru,
1 łyżeczka soli,
sok z połówki cytryny.
Reklama
Przygotowanie:
Na rozgrzanym oleju obsmażyć mięso. Do garnka wsypać cebulę. Dodać masło i chili. Stale mieszając, smażyć 4 minuty. Przełożyć mięso. Wlać pastę pomidorową. Posypać imbirem i kardamonem. Przykryć. Dusić pół godziny. Posolić. Doprawić sokiem z cytryny. Dusić kwadrans.
Reklama
Reklama
Reklama