Baranina jak na Cyprze

Opublikowano: 24.06.2008, 13:19
Reklama
Składniki:
1 kg baraniny,
1 kg pomidorów,
1 kg cebuli,
1 kg ziemniaków,
2 łyżeczki zmielonego kminku,
1/4 szklanka oleju,
sól,
pieprz.
Reklama
Przygotowanie:
Sparzone i obrane ze skórki pomidory pokroić. Obrać cebulę i pokroić w plastry. W kostkę pokroić obrane ziemniaki a baraninę - w kawałki. Wszystkie składniki wymieszać. Przyprawić. Do brytfanki wlać olej. Przełożyć skłądniki. Zakryć folią. Zapiekać w temp. 180 st. C przez 60 minut. Wymieszać. Nakryć folią. Zapiekać 75 minut. Następnie zdjąć folię. Piec do zbrązowienia mięsa i zgęstnienia sosu.
Reklama
Reklama
Reklama