Reklama
Składniki:

50 dag baraniny bez kości,
2 cebule,
2 kiszone ogórki,
2 ząbki czosnku,
1 łyżka koncentratu pomidorowego,
4 łyżki oleju sojowego,
1 kieliszek wytrawnego wina,
1 łyżka posiekanej natki pietruszki,
1 łyżka młodych listków estragonu,
sól,
pieprz.

Reklama
Przygotowanie:

W kawałki pokroić baranine. Podsmażyć na rozgrzanym tłuszczu w szybkowarze. Wsypać obraną i posiekaną cebulę. Zeszklić. Obróki obrać i pokroić w półplasterki. Wsypać z estragonem. Wlać koncentrat i wino. Dodać obrany i posiekany posiekany czosnek. Oprószyć solą i pieprzem. Zalać wodą, Szybkowar zamknąć. Ogrzewać 25 minut od momentu przekroczenia progu ciśnienia wewnętrznego. Posypać natką.

Reklama
Reklama
Reklama