Reklama
Czas przygotowania: 90 min
Stopień trudności: Średnie
Składniki:

50 dag bakłażanów,
sól,
pieprz,
ząbek czosnku,
75 dag baraniny,
2 pomidory,
pół litra bulionu,
3 łyżki oleju,
3 łyżki masła.

Reklama
Przygotowanie:

Umyte bakłażany pokroić w plastry. Oprószyć solą. Odstawić na pół godziny. Umyte mięso pokroić na kawałki. Czosnek i cebule obrać, posiekać. Pomidory umyć, pokroić na kawałki. Bakłażany osuszyć na bibule. Olej i masło rozgrzać na patelni, plastry bakłażanów obsmażyć z obu stron na rumiano. Wyjąć. Mięso obsmażyć na tym samym tłuszczu, przełożyć do garnka. Cebule i czosnek zeszklić, razem z pomidorami dodać do mięsa. Dodać pieprz i sól do smaku. Wlać bulion, dusić pod przykryciem pół godziny. Dodać bakłażany. Dusić jeszcze przez pół godziny.

Reklama
Reklama
Reklama