Baranina duszona w piwie - przepis
Baranina duszona w piwie to doskonałe biesiadne danie. Będzie idealne również w weselnym menu!
Opublikowano: 24.04.2008, 08:52
Reklama
Stopień trudności: Łatwe
Składniki:
- 1,5 kg baraniny z łopatki,
- 50 dag cebuli,
- 50 dag ziemniaków,
- por,
- 2 gałązki selera,
- 0,25 l jasnego piwa,
- pęczek natki pietruszki,
- sól,
- pieprz.
Reklama
Przygotowanie:
Pokroić w plasterki oczyszczone i umyte jarzyny. Mięso pokroić w plastry, lekko zbić. W rondlu ułożyć warstwami: jarzyny, plastry mięsa, wierzchnią warstwę musi stanowić mięso. Oprószyć solą i pieprzem. Wsypać posiekaną natkę, wlać piwo wymieszane ze szklanką wody. Dusić godzinę na bardzo małym ogniu.
Reklama
Reklama
Reklama