Reklama
Składniki:

1 kg baraniny (udziec lub łopatka),
3 duże cebule,
5 dag smalcu,
15 dag fasolki szparagowej,
15 dag ziemniaków,
liść laurowy,
1 łyżeczka mielonej papryki,
25 dag śmietany,
1 łyżka mąki,
pół łyżeczki kminku,
sól.

Reklama
Przygotowanie:

Obrać i posiekać cebulę. Zeszklić. Opróśzyć papryką. Dodać pokrojone w kostkę mięso, kminek i pokruszony liśc laurowy. Zalać szklanką wody. Dusić. Osobno ugotować ziemniaki pokrojone w kostkę i fasolę pokrojoną ukośnie na kawałki. Kiedy będą miękkie, dolać do mięsa razem z wywarem, w którym się gotowały. Mąką rozetrzeć śmietanę. Zaprawić zupę. Zagotować.

Reklama
Reklama
Reklama