Barania zupa z fasolką

Opublikowano: 15.10.2008, 22:27
Reklama
Składniki:
1 kg baraniny (udziec lub łopatka),
3 duże cebule,
5 dag smalcu,
15 dag fasolki szparagowej,
15 dag ziemniaków,
liść laurowy,
1 łyżeczka mielonej papryki,
25 dag śmietany,
1 łyżka mąki,
pół łyżeczki kminku,
sól.
Reklama
Przygotowanie:
Obrać i posiekać cebulę. Zeszklić. Opróśzyć papryką. Dodać pokrojone w kostkę mięso, kminek i pokruszony liśc laurowy. Zalać szklanką wody. Dusić. Osobno ugotować ziemniaki pokrojone w kostkę i fasolę pokrojoną ukośnie na kawałki. Kiedy będą miękkie, dolać do mięsa razem z wywarem, w którym się gotowały. Mąką rozetrzeć śmietanę. Zaprawić zupę. Zagotować.
Reklama
Reklama
Reklama