Reklama
Składniki:

70 dag baraniny bez kości z udźca,
2 cebule,
0,5 łyżeczki jagód jałowca,
2 ząbki czosnku,
4 dag tłuszczu,
sól,
pieprz.
Zalewa.
1 szklanka wody,
0,25 szklanki 6-procentowego octu,
7 ziaren pieprzu,
7 ziaren ziela angielskiego,
2 liście laurowe.

Reklama
Przygotowanie:

Zalewa: zagotować wodę z przyprawami. Pozostawić do ostygnięcia. Wlać ocet. Mięso natrzeć roztartym jałowcem i obłożyć plasterkami cebuli. Włożyć do zalewy. Odstawić na dwa dni. Wyjąć. Opróśzyć solą i pieprzem. Podsmażyć na rozgrzanym tłuszczu w szybkowarze Wsypać cebulę, którą obłożone było mięso w zalewie. Zalać szklanką wody. Szybkowar zamknąć. Ogrzewać 35 minut od momentu przekroczenia progu ciśnienia wewnętrznego.

Reklama
Reklama
Reklama