Reklama
Składniki:

25 dag grzybów,
4 bakłażany,
2 pomidory,
1 kajzerka,
4 łyżki mleka,
1 cebula,
1 dag masła,
1 jajko,
pieprz,
sól.

Reklama
Przygotowanie:

Obrać cebulę, posiekać i zeszklić. Pokroić grzyby. Dodać. Lekko poddusić. Obrać, sparzyć i pokroić pomidory. Dodać. Z przekrojonych wzdłuż bakłażanów wyciągnąć miąższ. Bułkę namoczyć w mleku, rozdrobić i odcisnąć. Dodać do duszonych składników. Posolić. Wbić jajko. Dokładnie wymieszać. Przyprawić do smaku. W środka bakłażanów nakładać farsz. Naczynie żaroodporne wysmarować tłuszczem. Przełożyć bakłażany. Upiec.

Reklama
Reklama
Reklama