Arabskie jagnię

Opublikowano: 27.03.2008, 13:04
Reklama
Składniki:
2 kg mostka z żeberkami,
2 cebule,
1 szklanka ryżu,
3 łyżki masła,
1 szklanka wody,
1 papryka,
3 łyżki posiekanej pietruszki,
3 łyzki soli,
1, 5 łyżeczki pieprzu,
2 łyżki orzechów włoskich,
szklanka wody,
2 ząbki czosnku,
1 szklanka sosu pomidorowego.
Reklama
Przygotowanie:
Obrać i pokroić cebulę.Umyć paprykę, usunąc środek, posiekać. Na rozgrzanym maśle usmażyć cebulę, ryż i parykę. Stale mieszać. Posypać pietruszką Posolić. Popieprzyć. Obrać orzechy ze skórki i posiekać. Wsypać. Zalać szklanką wody i gotować przez dziesięć minut. Odsączyć na sicie.
Rozterzeć czosnek z solą i piperzem. Natrzeć mięso i nadziać przygotowanym ryżem. Przełożyć do brytfanki. Wlać sos pomidorowy. Piec w tem. 190 st. C przez dzwie godziny.
Reklama
Reklama
Reklama