Andaluzyjska fasola

Opublikowano: 17.10.2008, 15:07
Reklama
Składniki:
40 dag białej suchej fasoli,
15 dag cienkich parówek,
3 średnie cebule,
1 łyżka posiekanych kaparów,
2 ząbki czosnku,
3 łyżki oliwy z oliwek,
sól i pieprz do smaku.
Reklama
Przygotowanie:
Fasolę zalać wodą. Odstawić na 12 godzin. Ugotować. Odsączyć. Pozostawić do ostygnięcia. Z parówek usunąć osłonki. Pokroić w plasterki. Obrać i posiekać cebulę. Czosnek przecisnąć przez praskę. Wsypać czosnek z cebulą i parówkami na rozgrzaną oliwę. Podsmażyć. Dodać fasolę i kapary. Przyprawić solą i pieprzem. Wymieszać. Podlać wodą. Dusić 5 minut na wolnym ogniu.
Reklama
Reklama
Reklama