Afrykańska zapiekanka z bananami

Opublikowano: 29.09.2010, 10:56
Reklama
Składniki:
- 50 dag jagnięciny
- bułka
- 2 cebule
- czosnek
- 3 jajka
- 5 dag rodzynek
- 2 łyżki czatneja z mango
- 2 banany
- curry
- cytryna
- gałka muszkatołowa
- mleko
- sól
- pieprz
Reklama
Przygotowanie:
1. Jagnięcinę (lub wołowinę) pokrój w małą kostkę.
2. Bułkę namocz w wodzie, dokładnie odciśnij, dodaj do mięsa razem z posiekaną cebulą, 3 ząbkami czosnku, jajkiem, umytymi rodzynkami i czatnejem.
3. Masę dopraw curry, sokiem z cytryny, solą i pieprzem. Przełóż do formy. Piecz 20 min w 200 st. C.
Reklama
4. Szklankę mleka rozmieszaj z 2 jajkami, dopraw gałką i curry. Zapiekankę przykryj plastrami obranych bananów, zalej masą. Zapiekaj 20 min w 200 st. C.
Reklama
Reklama
Reklama