Reklama

Składniki:
- makaron penne (rurki)
- krewetki tygrysie
- cukinia
- 3 ząbki czosnku
- zielona pietruszka
- oliwa extra virgin
- pół szklanki białego wina Gallo Family Chardonnay
- szczypta szafranu
- sól
- pieprz
- świeże listki bazylii i pomidorki cherry do dekoracji

Reklama

Sposób wykonania:
Pokroić czosnek w plasterki i wrzucić na oliwę na patelni. Lekko podsmażyć, nie rumieniąc. Wlać białe wino, chwilę gotować, dodać rozmrożone krewetki, cukinię pokrojoną w półplasterki, sól, pieprz. Chwilę gotować, dodać szczyptę szafranu. Wrzucić ugotowane al dente penne i znowu gotować kilka minut. Podawać posypane zieloną pietruszką i ozdobione pomidorkami oraz listkami bazylii.

Reklama

Mucha Ihnatowicz
Foto: Bogdan Biały

Reklama
Reklama
Reklama