Nalewka żołądkowa

Opublikowano: 05.09.2008, 21:59
Reklama
Składniki:
30 dag zielonych orzechów włoskich,
1 szklanka spirytusu,
3 szklanka wódki,
0,5 szklanki cukru.
Reklama
Przygotowanie:
Umyć, osuszyć i pokroić orzechy włoskie drobno pokroić. Wsypać do słoja. Wlać wódkę i spirytus. Dokładnie zamknąć. Odstawić na miesiąć. Co jakiś czas potrząsnąć słojem. Po czym zlać, przelać do małego gąsiorka. Dokładnie zamknąć. Wymieszać orzechy z cukrem. Przykryć i odstawić na miesiąc.Po czym zlać syrop, połączyć z nalewką, dokładnie wymieszać mocno potrząsając gąsiorkiem. Rozlać do butelek. Dokładnie zamknąć. Odstawić w chłodnym miejscu na 5 miesięcy.
Reklama
Reklama
Reklama