Reklama

Nalewka kawowa przygotowywana na bazie mocnej, ziarnistej kawy typu espresso lub lekkiej, rozpuszczalnej możemy wykonać w prosty sposób. Doskonały dodatek do deserów na bazie czekolady, kawy lub cytrusów. Sprawdź jak przygotować domowej roboty nalewkę kawową, która najlepiej smakuje podczas jesiennych wieczorów!

Reklama

Kahlua

Oto składniki na kahlua:

  • 4 szklanki wody
  • szklanka kawy rozpuszczalnej
  • 4 szklanki wódki
  • 6 szklanek cukru
  • 2 laski wanilii

Jak zrobić kahlua?

Rozpuszczamy kawę w gorącej wodzie. Następnie dodajemy wódkę oraz cukier. Przekładamy do słoika i wkładamy laski wanilii. Dokładnie mieszamy wszystkie składniki. Przelewamy do butelek i szczelnie zamykamy. Po 3 tygodniach przelewamy przez sitko i ponownie wlewamy w butelki. Tak przygotowany drink to ciekawy dodatek do ciast oraz innych deserów na bazie kawy.

Reklama

Zobacz inne pomysły na nalewki

Reklama
Reklama
Reklama