Reklama
Składniki:

po 1 płaskiej łyżeczce:
- suszonych goździków,
- cynamonu,
- majeranku,
- mięty pieprzowej,
- tymianku,
- korzenia rabarbaru,
- piołunu,
- kwiatu lawendy,
- szafran,
0,25 dag cukru,
0,25 litra przegotowanej i przestudzonej wody,
0,5 litra spirytusu.

Reklama
Przygotowanie:

Wymieszać zioła: goździki, cynamon, majeranek, miety, tymianku, korzenia rabarbaru, piołunu z cukierem. Wsypać do słoja. Zalać przestudzoną przegotowaną wodą oraz spirytusem. Wymieszać. Odstawić na 60 minut. Następnie wsypać kwiat lawendy i szafran. Pozostawić na 15 minut. Przefiltrować. Rozlać do butelek. Dokładnie zamknąć. Pozostawić na trzy miesiące w chłodnym miejscu.

Reklama
Reklama
Reklama