Królewski likier

Opublikowano: 05.09.2008, 14:27
Reklama
Składniki:
5 dag rodzynek i daktyli oraz fig,
3 dag drobno pokrojonej skórki pomarańczowej,
1 litr rumu,
0,5 szklanki spirytusu,
1,5 szklanki miodu,
0,75 szklanki przegotowanej wody.
Reklama
Przygotowanie:
Pokroić bakalie i wsypać do słoja. Zalać rumem i spirytusem. Dokładnie zamknąć. Pozostawić na dwa tygodnie. Codziennie potrząsnąć słojem. Wodę zagotować z miodem. Usunąć szumowiny. Zestawić z ognia. Wymieszać z przefiltrowanym alkoholem. Wlać do słoja . Szczelnie zamknąć. Odstawić na trzy dni. Przefiltrować do butelek. Dokładnie zamknąć. Odstawić na pół roku w chłodne miejsce.
Reklama
Reklama
Reklama