Koktajl z czerwonych owoców na bazie mleka sojowego

Opublikowano: 27.06.2011, 11:48
Reklama
Składniki:
4 saszetki herbaty Irving z kawałkami owoców (do wyboru: Malinowa Polana, Żurawina, Owocowy Las),
cukier do smaku,
mleko sojowe,
lody waniliowe,
maliny,
truskawki,
jeżyny,
żurawina (owoce świeże lub mrożone),
listki świeżej mięty lub bazylii
Reklama
Przygotowanie:
Herbatę zaparzyć w 1 litrze wody, dosłodzić do smaku. Przelać w woreczki do lodu, zamrozić. Kostki lodu herbacianego wsypać do blendera, dodać mleko sojowe, łyżkę lodów waniliowych, owoce, świeżą miętę lub bazylię. Wszystko zmiksować. Podawać w wysokich szklankach.
Reklama
Reklama
Reklama