Koktajl wieloowocowy

Opublikowano: 19.10.2007, 12:43
Reklama
Składniki:
- 1/2 szklanki żurawin (mogą być mrożone)
- 3-4 łyżki borówek amerykańskich
- 1 pomarańcza
- 1/2 szklanki pokruszonego lodu
- 1 szklanka soku jabłkowego
- listki świeżej melisy lub mięty
Reklama
Przygotowanie:
Żurawiny i borówki oczyścić, opłukać, osuszyć. Pomarańczę obrać, usunąć białą błonkę z wierzchu i ze środka owocu. Żurawinę, borówkę, pomarańczę i lód przełożyć do wysokiej miseczki lub dużego kubka. Posiekać za pomocą miksera (lub w blenderze), dodać sok wymieszać. Koktajl rozlać do kieliszków koktajlowych, ozdobić listkami mięty lub melisy, od razu podawać. Zamiast miksować lód, do przygotowanego koktajlu można wrzucić po 2-3 kostki lodu.
Reklama
Do koktajlu w wersji dla dorosłych można dodać kieliszek rumu. Dzięki temu napój zyska przyjemny smak i aromat.
Reklama
Reklama
Reklama