Jogurtowe koktajle

Opublikowano: 24.10.2007, 14:29
Reklama
Składniki:
– 3/4 l jogurtu naturalnego
– 1 dojrzała gruszka
– skórka otarta z połowy cytryny
– 1/2 szklanki jagód
– 1/2 łyżeczki cynamonu
– cukier wanilinowy
– 1/2 szklanki malin
– 1/2 banana
– 1 łyżka miodu
– 1 łyżeczka siekanej mięty
Reklama
Przygotowanie:
Gruszkę oczyść z pestek, pokrój ze skórką na mniejsze kawałki, dodaj skórkę cytrynową i jedną trzecią jogurtu, zmiksuj. Przelej do wysokiej szklanki. Drugą część jogurtu zmiksuj z jagodami, cynamonem i cukrem wanilinowym, trzecią z malinami, pokrojonym bananem, miodem i świeżą miętą. Koktajle podawaj lekko schłodzone.
Reklama
Reklama
Reklama