Herbata góralska - przepis na najlepsze rozgrzanie
Herbata góralska to nie tylko głęboki smak i aromat, ale także przyjemne rozgrzanie.
Opublikowano: 07.06.2008, 17:39
Reklama
Stopień trudności: Łatwe
Składniki:
- 4 torebki czarnej herbaty,
- 2 szklanki wody źródlanej,
- 6 łyżek soku malinowego,
- 1 litr czystej wódki,
- 1/2 szklanki rumu,
- 1/2 szklanki cukru,
- sok z połowy cytryny.
Reklama
Przygotowanie:
Do zagotowanej wody włożyć torebki herbaty na kwadrans. Wsypać cukier. Wlać sok z cytryny i sok malinowy. Pozostawić do ostygnięcia. Przetrzeć. Wyparzyć butelkę. Wlać z rumem i wódką. Dokładnie zamknąć. Potrząsnąć. Odstawić na dwa miesiące.
Reklama
Reklama
Reklama